Події
30 жовтня 2015
Директор Української бібліотеки стверджує, що донос написав екс-працівник-українофоб
На заарештовану після обшуку директора Бібліотеки української літератури в Москві написав донос звільнений раніше співробітник.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про Наталія Шаріна розповіла в інтерв'ю "Відкритій Росії".

За її словами, Сергій Сокуров раніше працював у бібліотеці та стверджував, що прийшов туди, "щоб навести порядок".

У 2010 році його звільнили, і, йдучи, він пообіцяв мені всілякі неприємності. Про мене він говорив, що я "помаранчеве пляма" в бібліотеці, - зазначила Шаріна. - Він українофоб. Сергій звинувачував мене в тому, що я замість того, щоб проводити в бібліотеці заходи, пов'язані з роковинами смерті Володимира Ілліча Леніна, проводжу заходи, пов'язані з Україною. Але ті заходи, які ми проводили, завжди були в рамках офіційних дат, затверджених на більш високому рівні. У нас в бібліотеці завжди були куратори - ФСБ, МЗС, Управління культури ЦАО".

Крім того, бібліотекар зробила гучну заяву, що заборонені в Росії книги Дмитра Корчинського в бібліотеку підкинули самі слідчі.

Шаріна стверджує, що правоохоронці РФ прийшли до бібліотеки, коли там була прибиральниця. Остання пустила їх до будівлі. Тоді вони й підкинули книги, які дістали на обшуку.

Нагадаємо, нещодавно у будівлі Української бібліотеки у Москві стався обшук, за результатами якого було заарештовано працівницю Наталію Шаріну. Її підозрюють у розповсюдженні забороненої літератури.

Читайте також: Кремль відмовився списувати борг України