Спорт
30 жовтня 2015
Блаттер заявив, що рішення про проведення ЧС-18 в Росії прийнято за таємною угодою
Лідери FIFA домовилися між собою віддати чемпіонати світу з футболу в 2018 і 2022 роках "двом супердержавам" - Росії та США.
news-image

Як повідомляє «Єдність», за словами Блаттера, таке рішення було неофіційним.

Голова FIFA, якого раніше відсторонили від діяльності, Йозеф Блаттер розповів в інтерв'ю Financial Times про "джентльменську угоду" між лідерами футбольної організації про проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках.

Це було неофіційно. Це було дипломатично обумовлено, - зазначив Блаттер. - Незважаючи на те, що чемпіонат світу з футболу в 2022 році пройде в Катарі, сам я голосував за США. Мішель Платіні зірвав цю угоду в останній момент через колишнього президента Франції Ніколя Саркозі. Платіні голосував за Катар.

Після голосування, яке визначило місце проведення ЧС-2022, Катар оголосив, що почав випробовувати французькі винищувачі Dassault Rafale. 

Нагадаємо, на початку жовтня комітет ФІФА з етики відсторонив від роботи Блаттера і Платіні на 90 днів.

Масштабні антикорупційні розслідування стосовно високопоставлених чиновників ФІФА почалися ще в травні 2015 року. Тоді ФБР звинуватило багатьох співробітників федерації в корупції. Тим часом, президент ФІФА Йозеф Блаттер був переобраний на п'ятий термін. Проте на початку червня він заявив, що вирішив покинути свій пост. У вересні 2015 він відмовився це зробити.

Згідно з регламентом ФІФА, Блаттер виконуватиме обов'язки президента організації до наступних виборів. Вони заплановані на 26 лютого 2016 року.

Читайте також: ФІФА відсторонила від керівництва Блаттера і Платіні