Суспільство
30 жовтня 2015
Бюлетень з відміткою "х**" приніс перемогу одному з кандидатів на Закарпатті
Дільнична комісія вирішила, що це волевиявлення виборця.
news-image

Як повідомляє «Єдність» з посиланням на LB.ua, у селі Кліщівня в Івано-Франківській області долю виборів вирішив бюлетень, де навпроти прізвища переможця було написано нецензурне слово.

Про це пише івано-франківське видання "Фіртка" з посиланням на переможеного кандидата Василя Кривеня. Він розповів, що набрав стільки ж голосів, як і його опонент Михайло Ворона (старий голова сільради), - 117. Однак нібито в останній момент голова дільничної комісії запропонувала зарахувати на користь Ворони бюлетень, де навпроти його прізвища було написано нецензурне слово.

Почали готувати підраховані бюлетені, щоб упаковувати в конверти. Три виборчі бюлетені були визнані недійсними, у тому числі той, де було написано "х **". І раптом голова комісії, директор школи Марія Мацковита говорить, ось тут, на мій погляд, є волевиявлення, давайте проголосуємо. Так як в комісії більшість членів - вчителі школи, було прийнято рішення зарахувати цей бюлетень з нецензурщиною на користь мого опонента, - поскаржився Кривень.

Він додав, що акт про порушення, складений кандидатом, глава ділянки підписати відмовилася. У повторному підрахунку голосів йому також відмовили.

Тому Кривень планує оскаржити результати виборів у суді.

Читайте також: В Києві під час перерахунку голосів зіпсували бюлетені