Київ
30 жовтня 2015
Взимку в Києві цілодобово чергуватимуть машини ДСНС, щоб допомагати автівкам пересуватися по складних ділянках дороги
Для прибирання столиці від снігу вже готові понад 700 одиниць снігоприбиральної техніки.
news-image

Сьогодні заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив журналістам, що під час снігопадів у столиці цілодобово будуть чергувати  машини ДСНС, які будуть  допомагати водіям подолати складні ділянки дороги, передає кореспондент  «Єдність».

Місто Київ за рельєфом дуже складне, тут багато підйомів, які при снігопадах одразу стають проблемою. Дуже часто транспорт самотужки не може вибратися нагору. В таких місцях ми будемо ставити спеціальну техніку ДСНС - тягачі, які будуть чергувати, і в разі необхідності - витягувати фури та інший транспорт нагору, - повідомив Петро Пантелеєв.

Також він зазначив, що для прибирання столиці від снігу вже готові понад 700 одиниць техніки. Незабаром  буде закуплено ще близько 30 тракторів для ЖЕДів .

Петро Пантелеєв продемонстрував журналістам сигнальні маячки, якими буде оснащена снігоприбиральна техніка у столиці.

Ми оснастили техніку, яка прибиратиме на дорогах, проблисковими маячками, які дозволять її ідентифікувати. Сподіваємося, що водії звернуть на це увагу і будуть принаймні пропускати її на дорогах, тому що ми очікуємо багато роботи, - сказав Петро Пантелеєв.

Крім того, він повідомив, що під час снігопадів буде обмежений в’їзд до столиці  великогабаритного транспорту – вантажівок, великих фур тощо. Таким чином це дасть можливість снігоприбиральній техніці швидше впоратися  із прибиранням автошляхів.

Читайте також: Петро Пантелеєв похвалився новою формою для київських двірників (фото)