Київ
30 жовтня 2015
У КМДА працівників ЖЕКів вчили не хамити киянам
Начальники київських ЖЕКів вчилися новим правилам поведінки.
news-image

Як раніше повідомляла «Єдність»,  у КМДА був започаткований проект «Доброзичливий ЖЕК», у рамках якого співробітників ЖЕКів навчали спілкуванню із клієнтами.  Сьогодні під час прес-сніданку заступник голови КМДА Петро Пантелеєв розповів журналістам про результати проекту, передає кореспондент «Єдність».

Як повідомив Петро Пантелеєв,  понад 100 начальників київських ЖЕКів на початку жовтня відвідали дводенний тренінг. Необхідність у ньому викликана перш за все тому, що столична влада отримувала багато скарг саме на поведінку працівників ЖЕКів.

Кияни скаржились нам на неуважність та хамство жеківців. Так, стереотип працівника ЖЕКу як не дуже ввічливої особи не просто так з’явився, диму без вогню не буває. Тому викладачі вчили наших співробітників, зокрема, як поводитися у складних ситуаціях, як розмовляти із людьми, як тримати себе психологічно, знаходити вихід під час конфлікту. Бо кожний керівник ЖЕКу повинен бути і психологом, і юристом, і ерудитом. Наше завдання – допомогти їм та навчити, - сказав Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що раніше подібних тренінгів для працівників ЖЕКІВ не проводилося, але зараз необхідно «йти в ногу із сучасними методами управління і підтягувати керівників ЖЕКів до певного рівня».

Я впевнений, що такі тренінги принесуть користь, але ми повинні робити їх системно і регулярно. Поки що ми витягнули наших жеківців із «зони комфорту», поламали їх власний стереотип щодо поведінки та показали, як повинно бути. І ми будемо продовжувати навчати наших працівників, - запевнив заступник голови КМДА.

Він розповів, що під час тренінгу  було багато практичних вправ та управлінських завдань,  і серед начальників столичних ЖЕКів виявилось дуже багато талановитих людей, які отримали можливість себе проявити.

Результатами ми задоволені. Я особисто приїзжав ввечері на тренінги та бачив, що очі у них «горять», хоча спочатку такого не було. Вони демонстрували виконані завдання, аплодували один одному. А коли тренер сказав: «Прошу начальників жеків з фліпчартами підійти до мене», я був зовсім зворушений. Уявляете, начальник ЖЕКу з фліпчартом? – посміхається Петро Пантелеєв.

Втім, за його словами, не всі керівники мають бажання змінюватись і працювати по-новому.

Ми бачимо, що є люди, які зовсім не сприймають нових правил поведінки. Ми будемо придивлятися до них, і можливо, згодом приймемо кадрові рішення, - зазначив Петро Пантелеєв.
Читайте також: Взимку в Києві цілодобово чергуватимуть машини ДСНС, щоб допомагати автівкам пересуватися по складних ділянках дороги