Україна
30 жовтня 2015
Три сектори Сватове очищені саперами від боєприпасів
Активні роботи у місті тривають.
news-image

Сапери виконали великий обсяг роботи, очистили від боєприпасів три сектори Сватове, що на Луганщині. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, передає «Єдність».

«Станом на 17:00 піротехнічними групами (6 піротехнічних розрахунків загальною кількістю 33 чол. та 12 од. техніки) повністю очищений: сектор № 1 (виявлено і знешкоджено РС - 2 од., елементи до РС - 5 од.) ; сектор № 2 (виявлено і знешкоджено РС - 5 од., елементи до РС - 7 од., ПГ 7 - 1 од.); сектор № 3 (виявлено і знешкоджено РС - 7 од., елементи до РС - 2 од.). Обстеження секторів № 9, 12, 13, 14 триває », - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо, рятувальниками було опрацьовано 72 заявки щодо місцеперебування вибухонебезпечних предметів. У місті налагоджена робота трьох польових кухонь, які забезпечують якісним харчуванням особовий склад та місцеве населення. Спеціалісти обходять територію й визначають ймовірні ризики, а також підраховують спричинені збитки.

«Для відновлення електропостачання залучено 3 бригади у складі 10 осіб та 3 одиниць техніки, для відновлення газопостачання залучено 10 бригад у складі 30 чоловік і 2 одиниць техніки. Для відновлення водопостачання організовано залучення електростанцій потужністю 30 і 50 кВт», - йдеться в повідомленні.

За інформацією ДСНС, у місті організовано підвезення води для заправки трьох пожежних танків Міноборони, які працюють на території складу. Також зазначено, що зі складу почався вивіз боєприпасів до місця їх знешкодження.