Україна
30 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: результати виборів мера в столиці, ліквідація пожежі у Сватове, затримання бійця "Айдару", який жбурнув гранату у будинок Садового.
news-image

Другий тур виборів мера у Києві: кандидати офіційно об'явлені.

ТВК порахувала 100% бюлетенів.

Київська міська територіальна виборча комісія опрацювала 100% бюлетенів, оголосила результати й призначила другий тур виборів мера Києва на 15 листопада. Про це повідомили "Українські новини". У другий тур виборів міського голови Києва виходять: Віталій Кличко, за якого проголосували 353,3 киян (40,57%), і Борислав Береза, якого підтримали 77,03 мешканців столиці (8,84%). Третє місце за Олександром Омельченком («Єдність») - 8,46%. Потім йдуть Володимир Бондаренко (ВО «Батьківщина») - 7,86%, Сергій Гусовський («Самопоміч») - 7,71%.


Пожежа в Сватове загашена.

Рятувальники відновлюють інфраструктуру.

Станом на 18:00 пожежу на складі боєприпасів військової частини в Сватове остаточно загасили. Про це повідомляє прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації на офіційній сторінці ВГА в Facebook.

«Пожежу вдалося погасити остаточно, вибухи не чутні. Також ліквідовано пожежу на розташованому поруч складі агродобрив ПО "Агрохім" », - йдеться в повідомленні.

 

Гранату у подвір'я Садового кинув "айдарівець"-дезертир.

Народний депутат з фракції "Самопоміч" Семен Семенченко повідомив, що гранату в будинок мера Львова Андрія Садового кинув військовослужбовець в/ч 2950 Олександр Гжівінскій.

Про це народний депутат написав на своїй сторінці у Facebook.

“ Щойно отримав офіційну інформацію з Міноборони по людині, яка кинула гранату в будинок сім'ї Садового. Олександр Гживинскій. Списків в "Айдарі" багато, тому і спочатку виникла плутанина. За офіційною інформації - військовослужбовець в/ч 2950. У серпні 2015 при передислокації батальйону з Новомосковська в Широкий Лан самовільно залишив частину. За інформацією наданою МО - з серпня 2 015 перебуває в розшуку. Ось такий от "протестуючий проти влади" і одночасно зручний виконавець брудних провокацій напередодні виборів", - зазначив Семенченко.



Влада Грузії вирішила позбавити Саакашвілі громадянства.

Грузія розпочала процедуру позбавлення громадянства голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляє Міністерство юстиції Грузії.

"Відповідно до статті 12 Конституції громадянин Грузії не може бути одночасно громадянином іншої держави. 22 вересня Грузія запросила інформацію щодо громадянства України у Саакашвілі і отримала інформацію про те, що Саакашвілі прийняв українське громадянство 29 травня 2015 року. У зв'язку з цим 30 жовтня 2015 року Міністерство розпочинає процедуру позбавлення його громадянства",– йдеться в повідомленні.




Член ЦВК Усенко-Чорна оголосила голодування.

Член Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна потрапила до лікарні й оголосила голодування.
Усенко-Чорна зазначила, що потрапила до лікарні після тиску на неї. За її словами, деякі народні депутати вимагають відставки членів ЦВК і навіть погрожують членам ЦВК фізичною розправою.

“ Так сталося, що я зараз госпіталізована у лікарню "Феофанія", у мене був певний криз учора і доки президент і Рада не приймуть рішення, якого вимагає суспільство по ротації членів ЦВК, я оголошую голодування. Зі вчорашнього дня. Хай група при владі сформує склад ЦВК, якому буде довіряти партія "Укроп", і все буде дуже добре в нашій краіні, - заявила вона.