Політика
31 жовтня 2015
Вибори на Дніпропетровщині можуть визнати недійсними
ТВК області не вкладаються у визначений законодавством п'ятиденний термін.
news-image

Результати голосування у Дніпропетровській області можуть визнати недійсним. Обласна виборча комісія лише 29 жовтня почала приймати протоколи з районів, тому не вкладається у визначений законом строк. Про це повідомили у Комітеті виборців, передає «Єдність».

В самому обласному центрі досі не встановлені результати щодо партійного складу нової міськради, а також точні результати голосування за мера Дніпропетровська. Затримка виявилась за перевіркою протоколів та уточненням даних по деяких дільницях.

У Комітеті виборців стверджують, що після таких довготривалих процедур підрахунку голосів надто викривляються результати. Більш того, деякі члени ДВК зізнались, що за винагороду виправляли кількість голосів потрібному кандидату. Такі факти передані співробітникам правоохоронних органів.

Наразі Новомосковська міська виборча комісія взагалі не працює, не дивлячись на те, що ще не прийняла протоколи з усіх дільниць. За такий саботаж ЦВК має право розпустити комісію, а вибори у місті визнати такими, що не відбулися. КВУ цілком допускає такий розвиток подій.

"І міжнародні спостерігачі, і представники партій, кандидатів – фіксують, що вона досі не працює. Сім дільничних виборчих комісій не пройшли повторний перерахунок голосів, їх документи лежать посеред приміщення міської виборчої комісії Новомосковська. Наявний саботаж виборчого процесу", - заявив голова правління громадської організації "Комітет виборців України" Станіслав Жолудєв.