Події
31 жовтня 2015
Росія спростовує заяву, що літак був збитий терористами
Мінтранс Росії спростував інформацію, що Airbus A321 збили терористи.
news-image

Мінтранс Росії спростував інформацію ЗМІ, що російський лайнер зазнав аварії в Єгипті в результаті того, що був збитий зенітною ракетою нібито випущеної терористами, передає «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ.

«Зараз в різних ЗМІ з'являється різношерста інформація про те, що російський пасажирський лайнер, що виконував рейс з Шарм-Еш-Шейха в Санкт-Петербург, був нібито збитий зенітною ракетою, випущеною терористами. Ця інформація не може вважатися достовірною », - заявив міністр транспорту Росії Максим Соколов.

Соколов підкреслив, що Росія працює «в тісному контакті з єгипетськими колегами. І на даний момент у них немає ніякої інформації, яка підтверджувала б подібні вигадки ».

Нагадаємо, що трагедія сталася у Північному Синаї. Перед зникненням російський літак повідомляв про неполадки. Лайнер Airbus-321 авіакомпанії «Когалимавіа», який здійснював рейс 9268 з Шарм-ель-Шейху в Санкт-Петербург, вилетів з Єгипту о 6:21, після чого зник з екранів радарів в районі кіпрської Ларнаки. На борту знаходилися понад 200 осіб.

Також ЗМІ повідосляють, що літак був "битим".