Політика
31 жовтня 2015
Тарас Батенко заявив про вихід з фракції БПП
Вчинок нардепа пов'язаний з утисками та арештами представників партії "УКРОП".
news-image

Народний депутат України, член міжфракційного об'єднання "УКРОП" Тарас Батенко заявив про вихід з фракції «Блок Петра Порошенка» у зв'язку з «початком політичних репресій в країні». Про це він повідомив у своєму Facebook, передає «Єдність».

"Заявляю про свій вихід з депутатської фракції БПП на знак протесту з приводу початку політичних репресій в країні. Я виховувався на вчинках плеяди шістдесятників та дисидентів, покоління, яке завжди критично ставилося до узурпації влади будь-ким. Узурпація починається з нехтування громадською думкою, а закінчується появою політичних в'язнів. Сьогодні владою зроблено рішучий крок до появи нової диктатури", - написав Батенко.

Нардеп звинуватив БПП у перемовинах з "Опозиційним блоком", наголосивши, що за цим стоїть повернення по попереднього режиму.

"Закликаю демократичну спільноту України, міжнародні організації зробити всі можливі конституційні кроки для збереження держави і демократії", - підкреслив депутат.

Вчинок Батенко пов'язаний з тим, що вранці 31 жовтня в Дніпропетровську почалися масові обшуки «укропівців». Обшуки пройшли в будинку лідера партії Геннадія Корбана і його хворих батьків, а також вдома у голови правління «Фонду оборони країни» Павла Хазана. Крім того, вранці правоохоронці зламали двері і провели обшук в офісі фонду. Геннадій Корбан затриманий. У партії це назвали політичними репресіями.