Світ
31 жовтня 2015
Ведучому Top Gear загрожує в'язниця за підробку номерів
В Аргентині готові відправити скандального ведучого за грати на 3 роки.
news-image

Торік команда Джеремі Кларксона працювала над одним з чергових випусків програми Top Gear, тестуючи Porsche на дорогах Аргентини. При цьому на автомобілі висів образливий для аргентинців номерний знак «H982 FKL»: дана комбінація - пряме відсилання до подій Фолклендської війни 1982 року, коли через територіальної суперечки з Великобританією Аргентина втратила більше 600 чоловік убитими і втратила контроль над Фолклендськими островами. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на The Daily Telegraph, інформує «Єдність».

Незвичайні номери тоді помітили і місцеві жителі, які закидали знімальну групу камінням, через що тепер уже колишній команді Top Gear довелося під прикриттям поліції втекти в Чилі.

І ось тепер аргентинська прокуратура вирішила порушити справу, почавши «повномасштабне кримінальне розслідування» за фактом події. Найгіршим сценарієм для Кларксона і його продюсерів може стати тюремне ув'язнення за підробку номерів: максимальне покарання, яке загрожує винним, - 3 роки позбавлення волі. При цьому аргентинська сторона відзначає, що всього цього можна було б уникнути, вибачся директор мовної корпорації BBC Денні Коен перед послом Аргентини у Великобританії. Однак цього не сталося.