Політика
1 листопада 2015
Бутусов стверджує, що операцією в Дніпропетровську керував колишниій беркутівець
Генерал СБУ Валерій Шайтанов удостоєний Президентом звання "генерал-майор".
news-image

Журналіст Юрій Бутусов стверджує, що операцію по затриманню Корбана та обшукам у волонтерів і представників "УКРОПу" керував генерал СБУ Валерій Шайтанов. Як з'ясувалось, у 2014 році тоді ще полковник Шайтанов, заступник командира "Альфи", командував однією з груп СБУ і МВС, які штурмували Будинок профспілок на Майдані. Про це Бутусов повідомив у своєму Facebook, передає «Єдність».

"Операцією в Дніпропетровську керував генерал СБУ Валерій Шайтанов - який 18 лютого 2014 командував однією з штурмових груп, що захопила Будинок профспілок, який у квітні 2014 го вів переговори з командиром батальйону терористів "Восток" Олександром Ходаковським, а в День незалежності 23 серпня 2015 удостоєний президентом України звання "генерал-майор"", - наголосив журналіст.

Бутусов стверджує, що його спантеличили донецькі номера групи, яка проводила спецоперацію у Дніпропетровську. Він з'ясував, що операція була здійснена 8-м управлінням Центру спеціальних операцій по боротьбі з тероризмом СБУ "Альфа". Журналіст згадав, що саме він став ініціатором звільнення керівника опергрупи Шайтанова з "Альфи". Причиною послужив саботаж наказів у зоні АТО.

"У квітні 2014-го року один з офіцерів "Альфи", який інформував мене про ситуацію в АТО з аеродрому Краматорськ, повідомив, що командир "Альфи" В.Човганюк та його заступник полковник Валерій Шайтанов саботують накази командування і не дозволяють відкривати вогонь по терористах, що оточили аеродром", - підкреслив Бутусов.

Але зараз, зазначає журналіст, Шайтанов знову робить успішну кар'єру. І навіть у річницю подій на Майдані ймовірно буде забезпечувати охорону перших осіб держави.

"Охорону офіційних осіб на другу річницю Майдані здійснюватимуть співробітники "Альфи", які штурмували Будинок профспілок. Українська влада повинна це пояснити суспільству, інакше офіційна скорбота про "Небесною сотню" виглядатиме спектаклем", - резюмував Бутусов.