Політика
1 листопада 2015
Адвокат Корбана певен, що підозрюваному висунули фальшиві звинувачення
Захист буде наполягати на тому, щоб суд відбувся у Києві.
news-image

Обвинувачення лідеру партії "УКРОП" Геннадію Корбану, якого затримали 31 жовтня, висунуте в головному слідчому управлінні ГПУ за статтями, які не пов'язані між собою змістовно.  Про це повідомив захисник Корбана Олексій Шевчук, передає «Єдність» з посиланням на прес-службу "УКРОПу".

«Це говорить про фальшованість справи», – заявив він біля будівлі головного слідчого управління ГПУ.

Адвокат затриманого повідомив присутнім, що обвинувачення Корбану висунуто підозру, зокрема, відповідно до ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна),  ч.1. ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом),  ст.255 (створення організованої злочинної організації) Кримінального Кодексу України.

«Підозру прописано таким чином, щоб обрати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – повідомив Шевчук.

Він наголосив, що клопотання щодо погіршення здоров'я затриманого було проігнороване відповідними органами. А про подробиці матеріалів  справи широкий загал дізнався раніше, ніж це дозволили зробити захисту.

«Слідство вчинило ряд кримінальних правопорушень: зокрема протидія законній діяльності захисника, перевищення влади або службових повноважень. Ці статті дають нам право говорити про сфальшований характер справи. Крім того, слідчі не надали документів, які б підтверджували їхню можливість вчиняти процесуальні дії: постанову про призначення групи слідчих, витяг з єдиного реєстру досудових розслідувань тощо», – повідомив він.

Адвокат Геннадія Корбана наголосив, що поки не має відомостей, де саме відбудеться суд над затриманим. Шевчук підкреслив, що зараз відбувається фальшування справи, тому затягується час. Втім суд можуть призначити, як у Чернігові, так і в будь-якому іншому місті. Але захист буде  настоювати на тому, щоб Корбана не вивозили з Києва, оскільки він зараз знаходиться у важкому стані.