Світ
2 листопада 2015
В середньому кожні 5 днів у світі гине журналіст - ЮНЕСКО
Від 2006 року під час виконання професійних обов'язків у світі загинуло понад 700 журналістів.
news-image

Від 2006 року у світі загинуло понад 700 журналістів під час виконання своєї професійних обов’язків. Лише в 2013-2014 роках життя втратило 178 представників мас-медіа, повідомляє німецький комітет з питань ЮНЕСКО, передає  «Єдність».

В середньому кожні 5 днів під час виконання своєї роботи гине журналіст, - підкреслив голова німецького комітету Вольфганг Шуц.

За даними ЮНЕСКО, за останні 2 роки найбільш небезпечним регіоном для журналістів стали арабські країни, де загинуло 54 репортери. Після них йдуть: Південна Америка та Карибський регіон (51 загиблий), а також Азія і Тихоокеанський регіон (30 загиблих).

Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова закликала держави, які входять до цієї організації, подбати про кримінальне переслідування тих, хто вчинив злочини проти журналістів.

Коли на журналістів нападають і вони гинуть під час виконання своєї роботи, треба використати усі дозволені законом методи з метою покарання злочинців, - зазначила вона.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун нещодавно нагадав, що лиш 7% вбивств журналістів розслідуються успішно, а менш ніж 1 з 10 злочинів щодо представників мас-медіа вдається розслідувати повністю. Вже протягом 2-х років з ініціативи ЮНЕСКО 2 листопада у світі вважається Міжнародним днем припинення безкарності за злочини проти журналістів.