Політика
2 листопада 2015
Кабмін обмежив вагу автомобілів, які їздять українськими шляхами
В Україні розправилися з головними ворогами поганих доріг.
news-image

Уряд України заборонив їздити по дорогах машинам з фактичною масою більше 40 т або більше 10 т на осі. Це обмеження міститься в постанові Кабміну №869 від 21 жовтня 2015 року, повідомляє «Єдність».

Для автомобільних доріг місцевого значення обмеження по вазі ще менше та становить 24 т (7 т на осі).

"Уряд підтримав надзвичайно важливу для всієї країни ініціативу Міністерства інфраструктури. Ні для кого не секрет, що дороги руйнує і невелика частина недобросовісних перевізників, які порушують існуючі вагові норми. А об'їжджати шляхи на дорогах і ремонтувати машини після їзди такими шляхами змушені абсолютно всі. Також величезною проблемою був рух великовагового транспорту - понад 24 тонн - по дорогах місцевого значення, які здатні витримувати не більше 7 тонн на осі, чого немає в жодній країні світу. Дуже довго недобросовісні перевізники прикривалися недосконалим законодавством і відкуповувалися хабарами", - зазначив директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Роман Хміль.

Стимулювати перевізників, за словами Хміля, будуть збільшені штрафи, а контролювати дотримання правил будуть на 200 пунктах автоматичного контролю ваги авто «на ходу». До того ж, будуть закуплені 100 мобільних вагових комплексів, зазначив директор департаменту.