Політика
2 листопада 2015
Луценко висловився щодо політики БПП у Дніпропетровську
Нардеп зазначив, що його думка збігається з судженням Президента з цього приводу.
news-image

Голова фракції БПП у парламенті Юрій Луценко після засідання повідомив, що пропрезидентська партія не вступатиме у коаліцію з "Опозиційним блоком" у місцевих радах та виступатиме проти обрання Олександра Вілкула мером Дніпропетровська. Відповідна заява з'явилась на офіційній сторінці БПП"Солідарність" у мережі Facebook, повідомляє «Єдність».

Луценко висловив не лише свою думку, але й позицію Петра Порошенка по Дніпропетровську.

"Президент Петро Порошенко наголосив, що не цікавиться долею особисто Корбана, не робитиме заяв із цього приводу, тому що в будь-якій демократичній країні заяви Президента з такого приводу розглядаються як тиск на правосуддя і на суд. Але він вважає, що країна має бути звільнена від організованих злочинних угруповань, які сьогодні підозрюються в даному випадку по дніпропетровському ОЗУ, згідно з актами, на більш ніж 10 млрд грн завданих збитків державі, але йдеться не про Корбана, йдеться про ціле ОЗУ, яке діяло на території Дніпропетровської та інших областей", - наголосив нардеп.

Луценко акцентував на тому, що Президент наполягає на притягненні до відповідальності усіх корупціонерів і злочинців режиму Януковича. Навіть, якщо зараз вони мають депутатський мандат та недоторканість.

Очільник фракції зазначив, що законодавство не дозволяє швидко арештувати винних. Тому Генпрокурору надане подання щодо скорочення процедури притягнення до відповідальності народних депутатів. І тоді з'явиться можливість покарати навіть тих, хто ховається зараз в українському парламенті, зазначив нардеп.