Резонанс
3 листопада 2015
За 4 хвилини до зникнення з радарів літака A321, пілоти не повідомляли про жодні неполадки - джерело
Втім, моменту зникнення лайнера з екранів радарів на запису передують нехарактерні для штатного польоту звуки.
news-image

Із запису розмов екіпажу з диспетчерами випливає, що за 4 хвилини до зникнення з радарів літака A321, що розбився на Синайському півострові, ситуація на борту була штатною, пілоти не повідомляли про жодні неполадки. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс» з посиланням на інформоване джерело в Каїрі, передає «Єдність».

Із запису розмов льотного екіпажу з диспетчерами випливає, що ситуація на борту за 4 хвилини до зникнення літака з радарів залишалася штатної, екіпаж вів звичайні переговори з диспетчерами, нічого не вказувало на неполадки на борту, екіпаж про них також не повідомляв, - повідомив співрозмовник.

За словами джерела, «моменту зникнення лайнера з екранів радарів на запису передують нехарактерні для штатного польоту звуки». При цьому, зазначив він, слідів зовнішнього впливу - наприклад, від осколків або вражаючих елементів - на вцілілих фрагментах обшивки не знайдено.

У той же час співрозмовник агентства виключив, що причиною руйнування літака в повітрі міг стати мимовільний вибух на борту газового балона або вогнегасника. За його словами, «силова конструкція фюзеляжу розрахована так, щоб витримати позаштатні ситуації з бортовим устаткуванням».

Нагадаємо, літак Airbus компанії «Когалимавіа», що летів з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, зазнав аварії 31 жовтня. Загинули 217 туристів, переважна більшість з яких - росіяни, а також 7 членів екіпажу.

Читайте також: Аналітики назвали причину катастрофи російського літака А321 над Єгиптом