Політика
3 листопада 2015
Українська державність заважає диктатурі РФ, - Каспаров
Російський опозиційний політик висловив свою думку щодо України та Володимира Путіна.
news-image

Під час інтерв'ю видданю Апостроф Гарі Каспаров поділився своїми думками щодо України, Росії та планів Володимира Путіна, передає «Єдність»

Не будемо забувати, що Путін - КГБшник, а не військовий. І те, що ми бачимо зараз на Донбасі - продовження повзучої агресії ... Адже ніхто не відмовлявся від контролю над Донбасом. І я вважаю, що путінська агентура досить активно діє сьогодні в різних частинах України. До того ж, Путін чекав підсумків виборів, щоб подивитися на новий розклад сил. Тепер він буде готуватися до якогось нового удару. Плюс до цього, він використовує перепочинок, щоб по можливості пом'якшити або навіть скасувати санкції і, звичайно ж, повністю зафіксувати Крим як своє надбання...

 

У відповідь на запитання щодо того, в якій площині варто очікувати нового удару від Путіна - політичній чи воєнній - Каспаров відповів:

Путіну важливо досягти своєї мети - зруйнувати українську державність. Якби він вважав, що це можливо зробити виключно підривними методами, то, може, він би ними і обмежився. Але, судячи з усього, нищівної успіху реваншистських сил не відбулося. Зрозуміло, що вони все одно присутні, як, наприклад, люди з Партії регіонів чи тих груп на сході і півдні, які з відомою симпатією ставилися до путінської Росії. Але на сьогоднішній день, мені здається, критична маса цих пропутінських настроїв на півдні та сході України ніколи вже досягнута не буде. Путін все одно рано чи пізно застосує військові дії. Тому що логіка розвитку будь-якої диктатури увазі необхідність залучення в конфлікт.