Події
3 листопада 2015
Пургін розповів, що символізує прапор "ДНР" (ВІДЕО)
На думку одного із засновників сепаратистського руху "Донецька республіка" Андрія Пургіна, чорний колір на прапорі угруповання "ДНР" означає православну церкву, а білий - анархію.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це Пургін заявив в інтерв'ю сепаратистським журналістам. За його словами, прапор терористів є приємником прапору Донецько-Криворозької республіки.

Чорна смуга зверху замість білої колчаківської, ну на моє припущення, це не підтверджено якимись архівними документами, це все-таки Артем як великий політик на той момент об'єднав всі здорові сили, тобто смуга була з одного боку правому елементу підставлена, як чорний колір - це колір православ'я і як вкрай лівому елементу, на той момент були сильні тенденції анархічного плану тобто до 40% в радах Артема, які засідали в Бахмуті, це були анархісти ", - заявив Пургин.

За його словами, в 1994 році "Комуністичний інтернаціональний рух Донбасу" опустив чорний колір вниз через низьку кількость священиків в Донецькій області, прив'язавши його до вугілля.

Читайте також: Бойовики продали інформацію про своїх поплічників за 200 доларів