Політика
3 листопада 2015
Мосійчук розповів, як його примусили надати фальшиві зізнання
Нардеп стверджує, що адвокат відмовляла його від неправдивих свідчень.
news-image

Ув'язнений через звинувачення у хабарництві та корупції народний депутат Ігор Мосійчук повідомив, чому йому довелося обмовити себе неправдивими свідченнями. В'язень заявляє, що слідчі катували його, відмовляючи у знеболювальних засобах. Про це прес-служба нардепа повідомила на його сторінці у мережі Facebook, передає «Єдність».

За словами Мосійчука, він відчував гострий біль щодня, але слідчі давали лише по одній знеболювальній пігулці на добу. Через це нардеп навіть втрачав свідомість, в результаті чого розбив обличчя. На допив, наголошує Мосійчук, він прийшов з гострим болем й просив  заступника генпрокурора Столярчука і керівника слідчо-оперативної групи ГПУ Кізя викликати лікарів, які оперували його в травні цього року. Однак слідчі йому відмовили. Тому, за твердженням нардепа, він вимушений був надати фальшиві свідчення проти себе, щоб скоріше отримати жадану пігулку знеболювального й залишитися жити. В госпіталізації йому було відмовлено.

"У мене почали вимагати неправдиві покази, в яких я мав визнати отримання неправомірної вигоди, тобто обмовити себе. В ту хвилину переді мною стояв вибір: померти чи продовжити жити і боротись. Я обрав друге", - розказав Мосійчук.

Ув'язнений підкреслює, що після допиту він отримав знеболювальне, а згодом прямо з зали суду був госпіталізований, адже почався внутрішній крововилив. Він стверджує, що народний депутат і медик Ольга Богомолець слідкувала за станом його здоров'я й може підтвердити усі слова хворого в'язня.

"Все вищевикладене я, та мій захисник Оксана Мельник, можемо підтвердити під час допитів, в тому числі і на поліграфі. Я кілька разів надсилав клопотання про мій повторний допит, щоб розповісти про катування, застосовані до мене, і як мене змусили себе оббрехати, але слідчий Кізь бреше, що слідство скінчилось, і я знайомлюсь із матеріалами слідства", - резюмував нардеп.