Суспільство
3 листопада 2015
Порошенко пообіцяв громадянство воїнам-іноземцям
Глава держави розглянув відповідну петицію.
news-image

Президент України Петро Порошенко відповів на петицію з вимогою надати громадянство України іноземцям, які беруть участь у бойових діях на Донбасі, яка набрала більше 25 тис. підписів, повідомляє «Єдність» з посиланням на zn.ua.

«Враховуючи нагальну необхідність у вирішенні питання прийняття до громадянства України іноземних громадян, які захищали або захищають територіальну цілісність, у разі надходження до Комісії при президенті України з питань громадянства документів зазначених осіб вони будуть невідкладно розглянуті мною як главою держави, і буде прийнято рішення відповідно до законодавства », - йдеться у відповіді президента.

Президент також нагадав, що Верховна Рада 6 жовтня прийняла закон, яким, зокрема, передбачається можливість проходження іноземцями та особами без громадянства військової служби у Збройних Силах України, а також прийнятий у першому читанні законопроект про спрощений порядок прийняття громадянства України іноземців та осіб без громадянства , які проходять військову службу в Збройних Силах України.

«Прийняття законопроекту дозволить у спрощеному порядку отримувати громадянство України іноземцями та особами без громадянства, які проходять військову службу в Збройних Силах України», - зазначив Порошенко.