Економіка та бізнес
3 листопада 2015
Ми досягли макроекономічної стабільності, - Яресько
Міністр фінансів зазначає, що вона надзвичайно крихка.
news-image

Україна досягла макроекономічної стабільності, але вона дуже тендітна. Про це  на шпальтах ZN.ua повідомляє Міністр фінансів України Наталія Яресько.

Вона підкреслила, що найважливішою основою для надходження інвестицій і зростання економіки України є макроекономічна стабільність.

«В результаті важкої роботи уряду, президента, коаліції та Національного банку такої стабільності ми, нарешті, змогли досягти. У той же час ця макроекономічна стабільність ще дуже тендітна: у нас досі немає доступу до зовнішніх ринків. Немає значної подушки безпеки у вигляді резервів. Відсутня добре функціонуюча банківська система. Ще не вирішені всі проблеми структурних дисбалансів в економіці, що призводить до існування значного прихованого дефіциту », - сказала вона.

Нарешті, додала Яресько, Україна досі надзвичайно залежить від кредитування з боку міжнародних партнерів, насамперед, Міжнародного валютного фонду, «адже надання всіх інших кредитів прив'язане до виконання Україною програми МВФ».

«Отже, проводячи реформи або формулюючи свою політику в будь-якій сфері, Україна не має права ризикувати макроекономічною стабільністю», - резюмувала Яресько.

Наталія Яресько зокрема заявила, що Україна пройшла дно кризи.