Політика
5 листопада 2015
Рада ухвалила законопроект про реєстрацію на окупованих територіях
Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території України.
news-image

Як повідомляє «Єдність», відповідний законопроект, який входить до так званого "безвізового пакету", підтримали 300 депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, проектом закону передбачається внесення змін до Цивільного процесуального кодексу з метою оптимізації процесу отримання свідоцтв про народження, про смерть для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Україні, визначеній Верховною Радою, та не мають належних медичних документів, передбачених чинним законодавством.

У законопроекті прописані скорочені строки для розгляду справ у суді про встановлення факту народження або смерті осіб, які проживають на тимчасово окупованій території.

Автори документа пропонують передбачити норму, згідно з якою розгляд такої справи повинен буде відбуватися протягом 24 годин з дня надходження відповідної заяви до суду, а також можливість видачі заявнику копії судового рішення невідкладно у разі, якщо він був присутній під час оголошення рішення.

Якщо ж людина не була присутня під час засідання суду, у законопроекті сказано, що документи повинні бути відправлені до органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем ухвалення такого рішення для державної реєстрації народження або смерті.

 

Читайте також: Мати загиблого в катастрофі А321: "Мене ніби щось штовхнуло" (ВІДЕО)