Економіка та бізнес
5 листопада 2015
На українському авторинку з'явився новий лідер з продажів
Минулорічний лідер відійшов на другу позицію через втрату клієнтів з держзакупівель.
news-image

 Найбільше продажів цього року на українському автомобільному ринку зареєстровано за торговельною маркою Renault. Попередній лідер, Toyota, змістився на друге місце. Про це повідомляє «Автоконсалтинг», передає «Єдність».

В цілому український ринок нових автомобілів почав оживати, відзначають експерти. Загальна кількість продажів за місяць склала 5,3 тисяч - це лише на 9% гірше, ніж у минулорічному жовтні. А ще ж недавно падіння до минулого року становило 70-80%.

Лідера на українському ринку знову визначили силовики. Як зазначалося раніше, Toyota вдавалося впевнено займати перше місце завдяки великим поставкам Toyota Prius для МВС, а потім і поліції. Тепер же Toyota Prius закінчилися, але замість них поліція почала закуповувати кросовери Renault. І ось - тепер уже французька марка опинилася на першому місці.

Однак навіть без держзакупівель продажі більшості автомобільних брендів виросли, причому помітно. Це дає підстави говорити про те, що автомобільний ринок в Україні починає оживати.

До речі, продажі автомобілів преміум-класу навіть більше інших пішли на поправку. У цьому сегменті помічене зростання у 3% в порівнянні з минулим жовтнем.