Київ
6 листопада 2015
Стало відомо, де цього року у Києві буде встановлена резиденція Святого Миколая
Новорічні свята розпочнуться із запалення ялинки у День Святого Миколая 19 грудня.
news-image

Цього року новорічні свята у Києві відзначатимуть одразу на кількох локаціях – Софійській, Михайлівській, Троїцькій та Поштовій площах. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко після наради щодо підготовки до новорічних та різдвяних свят, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Як і минулого року, головна ялинка країни буде розташована на Софійській площі, там також знаходитиметься і сцена. Водночас всі дитячі розваги ми вирішили перенести на сусідню Михайлівську площу – там буде встановлено ковзанку, різноманітні атракціони та резиденцію Святого Миколая, – сказала вона.

Зазначається, що головну ялинку країни Києву подарують, як і минулого року: зелену новорічну красуню висотою 26 метрів мають привезти з Івано-Франківської області. Традиційно новорічні свята розпочнуться її запаленням у День Святого Миколая 19 грудня.

Між Софійською та Михайлівською площами протягом усіх свят функціонуватиме новорічний ярмарок. До святкувань також будуть задіяні Поштова та Троїцька площі. Крім того, зараз розглядається варіант проведення різдвяного ярмарку на Хрещатику. Але, як і минулого року, на Майдані Незалежності, зважаючи на події зими 2013-2014 років, жодних святкувань не передбачається.

Цього року з міського бюджету буде профінансовано лише організацію новорічних вистав та закупівлю новорічних подарунків для дітлахів, решту ж заходів (ілюмінацію, новорічні прикраси та оздоблення локацій) беруть на себе партнери міста – зокрема, ГО «Столичні ініціативи» та інші громадські організації.

Читайте також: 55 років тому почав свою роботу Київський метрополітен (відео)