Події
6 листопада 2015
Бомба була встановлена в багажному відсіку А321 перед вильотом - британські слідчі
Британські слідчі вважають, що вибуховий пристрій міг бути встановлений у вантажному відсіку російського лайнера А321, який зазнав аварії в Єгипті, безпосередньо перед зльотом літака
news-image

Про це передає в п'ятницю телерадіокомпанія Бі-бі-сі з посиланням на джерела, що беруть участь у розслідуванні авіакатастрофи, пише «Єдність».

Хтось, що має доступ до багажного відсіку літака, міг помістити вибуховий пристрій зверху або всередині багажу перед зльотом борта, - повідомили журналісту Бі-бі-сі джерела в британських службах безпеки.


Найбільша катастрофа в історії російської і радянської авіації сталася 31 жовтня: лайнер Airbus A321 авіакомпанії "Когалимавіа", Який летів з Шарм-Еш-Шейха в Санкт-Петербург, розбився на Синайському півострові. На борту знаходилися 217 пасажирів і сім членів екіпажу. Всі вони загинули.

Британська влада вважає, що є "серйозна ймовірність" того, що причиною катастрофи було вибуховий пристрій. У зв'язку з цим уряд Великобританії заборонило авіакомпаніям літати в Шарм-еш-Шейх і змінило рекомендацію щодо поїздок до Єгипту, порекомендувавши утримуватися від будь-яких поїздок в Шарм-еш-Шейх.

Слідом за Британією ряд інших європейських країн перервали авіасполучення з цим курортним містом.

Проте в російському уряді застерігають від передчасних висновків.

Читайте також: Британські та американські спецслужби мають докази, що літак А321 підірвали терористи ІДІЛу