Події
6 листопада 2015
Директор Укрпатенту написала явку з повинною і зізналася в розкраданні 150 млн гривень (документ)
Неля Полонська просить міністра Айвараса Абромавічуса заступитися за неї.
news-image

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус опублікував у своєму Твіттері скан листа Полонської на його адресу, передає «Єдність».

Повідомляється, що директор з питань інноваційного та інформаційного Розвитку держпідприємства "Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) Неля Полонська зізналася в розкраданні і привласненні близько 150 млн грн протягом 2010-2015 років.  Проте вона просить захиста у міністра за своє щире зізнання.

Я хочу щиросердно покаятися в здійсненні мною розкраданнях грошових коштів підприємства, на якому я працювала раніше і працюю зараз в період з 2010 року по 2015 рік включно, за цей період мною було, використовуючи своє службове становище, викрадено і присвоєно грошових коштів на загальну суму на близько 150 млн грн Так жила вся країна, вам мене не зрозуміти, такі були правила гри, і я їм повинна була відповідати, - йдеться в "явці з повинною".

Полонська пише, що перевірки фінансово-господарської діяльності "Укрпатенту" виявлять всі ці порушення, тому вирішила добровільно зізнатися у скоєних діях, щоб суд і правоохоронні органи врахували це як пом'якшувальну обставину.

Явка з повинною ... Отримав веселий лист. У наших людей з почуттям гумору - все в порядку :) - прокоментував лист Абромавічус.

Опублікований документ датований 2 листопада, а міністерство отримало його 4 листопада.

Читайте також: У Харківському міськвиконкомі піймали корупціонера (фото)