Україна
6 листопада 2015
У понеділок відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності
Захід влаштований з нагоди Дня української писемності та мови.
news-image

У понеділок, 9 листопада 2015 року, об 11:00 з нагоди Дня української писемності та мови на Українському радіо традиційно відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Перевірити свої знання з української мови та долучитися до акції зможе кожен охочий.

У одній з найбільших навчальних аудиторій – аудиторії ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Т. Шевченка (вул. Володимирська, 60) – диктант писатимуть спеціально запрошені учасники: політики, громадські та культурні діячі, митці, учні київських шкіл і студенти університету.

До заходу також долучиться заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Всеукраїнський диктант національної єдності – це унікальна подія, яка традиційно відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Як правило, для диктанту надається авторський текст, що складається зі 160-170 слів. Диктор читає текст у прямому ефірі двічі.

Для перевірки слід надіслати диктант протягом двох днів на адресу Українського радіо: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик 26, або дочекатися, поки текст з'явиться на сайті та перевірити власноруч.

До розгляду приймаються лише рукописи.

Для переможців, які напишуть диктант без жодної помилки, підготовлені спеціальні призи – книги з автографами авторів.

Для того, щоб написати диктант самостійно, необхідно 9 листопада об 11:00 зайти на сайт Українського радіо за посиланням: http://nrcu.gov.ua/ та налаштувати комп’ютер на прямий ефір за датою.

Також в ефірі «UA.Перший» диктант транслюватиметься з сурдоперекладом, щоб якомога більше людей із вадами слуху мали змогу долучитися до написання.

Читайте також: Стало відомо, де цього року у Києві буде встановлена резиденція Святого Миколая