Суспільство
6 листопада 2015
Названі найбільш аварійні для автомобілістів області України
Державтоінспекція опублікувала дані про статистику ДТП в Україні.
news-image

В цілому, згідно зі статистикою ДАІ, українські дороги стали безпечніше. За даними ДАІ, загальна кількість ДТП за 9 місяців 2015 року знизилася на 18%, а ДТП з потерпілими - на 11%. Проте реальні цифри будуть менш оптимістичні. Якщо зі звіту вилучити АР Крим, яку Україна не контролює і не отримує звідти ніяких даних, а також Донецьку і Луганську області, які контролюються лише частково, загальна кількість ДТП знижується тільки на 8%, а серйозні ДТП падають на 1,2%. Про це повідомили у прес-службі ДАІ Київської області, передає «Є!».

До того ж, варто врахувати, що продажі автомобільного палива на АЗС впали на 26%, а значить - загальна кількість машин на дорогах знизилася. Разом зі зменшенням трафіку зазвичай знижується і аварійність. Так що з цими даними поліпшення дорожньої ситуації в Україні виглядає ще більш сумнівним.

Найбільше зростання числа важких ДТП зареєстровано в Миколаївській (23,3%) та Івано-Франківській (20,3%) областях. На третьому місці Київ, де кількість серйозних ДТП зросла на 13,6%.

Найкраще працювали над поліпшенням безпеки доріг у Полтавській області, про що свідчить зниження статистики важких ДТП на 20%. Також впевнену позитивну динаміку демонструють у Дніпропетровській (15%) і Чернівецькій (13,2%) областях.

Найбільша аварійність на тисячу населення зафіксована в місті Києві (8,6 ДТП на тисячу мешканців). Також висока частота аварій в Київській області (4 ДТП на тисячу мешканців) та Одеській області (3,9 ДТП на тисячу мешканців). Решта областей України куди менше відрізняються від середнього показника, який складає 1,6 ДТП на тисячу населення.