Суспільство
6 листопада 2015
В Україні повертають обов'язковий техогляд для авто
Спеціалісти вже повідомили дату.
news-image

У нинішньому році техогляд з'явиться тільки для вантажних автомобілів і причепів міжнародного класу. Через два роки, в 2017 році, до них приєднаються автобуси міжнародного класу. Пізніше всіх, у 2022 році, техогляд планують ввести для мотоциклетної техніки. Це передбачає проект урядового закону «Про приведення законодавства України у сфері автотранспорту відповідно до актів ЄС», повідомляє «Є!».

Нові автомобілі будуть позбавлені від необхідності проходити техогляд перші 4-5 років служби. Потім техогляд слід буде проходити кожні два роки.

Проводити техогляд тепер будуть без безпосередньої участі ДАІ. Процедуру зможе виконати ліцензована СТО. Контролювати наявність талона будуть співробітники нової служби - транспортної поліції. Але вони займуться тільки комерційним транспортом: вантажівками, автобусами.

Серйозні зміни обіцяють професійним водіям і транспортним компаніям, йдеться у законопроекті. На транспортних засобах, які займаються громадськими перевезеннями, з'являться тахографи, прилади які реєструватимуть швидкість, режим праці, відпочинку водіїв і членів екіпажу. Порушення режиму коштуватиме транспортній компанії 340-3400 грн.