Події
7 листопада 2015
Феєрверки спричинили масштабну пожежу в Лондоні
Пригода сталася у так звану Ніч багать або Ніч Гая Фокса.
news-image

Феєрверк міг стати причиною великої пожежі в Тоттенхемі - одному з районів Лондона, пишуть британські ЗМІ. За словами очевидців, вогонь розгорівся на даху складу, а потім охопив увесь будову, повідомляє «Є!».

Пожежа виникла о десятій вечора. На місце події приїхали вісім пожежних бригад. У пожежній службі Лондона розповіли, що займання сталося в будівлі складу. Місцеві жителі повідомили, що над районом розповсюдження вогню літав вертоліт.

На даний момент точна причина загоряння невідома. Проте очевидці говорять, що, швидше за все, пожежа виникла в результаті попадання на дах будівлі іскор від феєрверків, які жителі Лондона традиційно запускають у так звану Ніч багать або Ніч Гая Фокса.

Нагадаємо, Гай Фокс спробував в листопаді 1605 підпалити бочки з порохом у підвалі Вестмінстерського палацу і підірвати Парламент Великобританії. Один з його співучасників попередив королівського лорда Вільяма Паркера про запланований вибух і сказав, щоб той не приходив наступного дня в будівлю палацу. Однак лорд вирішив урятувати не тільки себе, але і королівські життя. Він попередив короля, і на наступний день Фокс був заарештований. З того часу цей вечір у Лондоні назвали Ніччю багать.