Суспільство
7 листопада 2015
У Києві реалізували 30 тонн підробленої кави
Дохід оцінюється у мільйони гривень.
news-image

В Солом'янському районі Києва представники СБУ та міліції викрили виробництво і збут фальсифікованої кави, який здійснювало міжнародне угрупування. Дохід від злочинної діяльності оцінюється в суму понад 20 мільйонів гривень. Про це в п'ятницю, 6 листопада, повідомив прес-центр СБУ, передає «Є!».

«Зловмисники організували виготовлення фальсифікатів в одному з гаражних кооперативів у Солом'янському районі столиці», - йдеться в повідомленні.

З інформацією, під час рейду силовики вилучили обладнання для виготовлення підробної продукції та понад 20 тонн вже розфасованої кави. У підпільному цеху зловмисники зберігали упаковку кави відомих брендів та сировину для виготовлення контрафакту.

У ході розслідування було з'ясовано, що продукція надходила до Києва з країн Азії через морські порти Одеської області.

За оприлюдненою інформацією, злочинці вже встигли реалізувати понад 30 тонн неякісної кави. Її вживання є небезпечним. Тому Службою безпеки було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України. Слідство триває, винні будуть притягнуті до відповідальності за всією суворістю закону.