Події
9 листопада 2015
Бойовики Луганщини почали розбірки через горілку
Лідери угрупувань розгорнули справжнє протистояння, не поділивши між собою прибуток від горілчаного бізнесу.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це розповів керівник аналітичного відділу ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов.

За його словами, економічний скандал пов'язаний з бажанням лідера "ЛНР" Ігоря Плотницького заробити великі гроші, ввівши на території "республіки" монополію на продаж лікеро-горілчаних виробів луганського виробника "Луга-Нова", витісняючи при цьому з ринку донецьких виробників цієї продукції.

Таким чином бойовики взялися за "своїх колег" з сусідньої "ДНР", - зазначив Снєгирьов. - Більше того цю проблему почали вирішувати на державному рівні. Представники так званого "Міністерство економічного розвитку і торгівлі "ЛНР" навідалися до таких же "чиновників "ДНР" з, поки проханнями, про припинення торгівлі донецькими горілчаними виробами на території окупованого Луганська. Плотницький вклав велику суму власних грошей в бюджет утворить підприємство "республіки" - Луганський лікеро-горілчаний завод, який випускає продукцію під брендом "Луга-Нова".

Активіст зазначає, що зараз ринок Луганщини насичений дешевою лікеро-горілчаною продукцією, яку виробляють на територіях підконтрольних "ДНР". Такий стан речей не влаштовує Плотницького, який хоче отримувати прибуток від інвестованих їм у "Луга-Нову" грошей.

Також Снєгирьов зазначив, що більшість спирту надходить на територію так званих "республік" з України.