Події
9 листопада 2015
У Держдумі РФ пропонують закрити авіасполучення з Туреччиною
Депутати Держдуми РФ виступають за офіційні рекомендації влади не літати на відпочинок в ряд небезпечних країн, включаючи Туреччину.
news-image

Про це розповів перший заступник голови комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Хож Магомед Вахаєв в інтерв'ю радіостанції «Говорить Москва», передає «Є!».
 

Це питання досить широко обговорюється депутатами між собою. Це ж наші громадяни, і нам не байдуже. Потрібно підготувати список країн, які не безпечні, рекомендації, як себе вести в якихось ситуаціях. Я думаю, ми будемо це обговорювати, - заявив перший заступник голови комітету ГД з безпеки, відповідаючи на питання з приводу безпеки польотів до Туреччини.


Як додав Вахаєв, російські турагентства спільно з турецькими повинні з'ясувати, чи існує небезпека для туристів з РФ.
 
На думку заступника голови комітету, турагентства повинні розробити рекомендації по поведінці відпочиваючих в надзвичайній ситуації. Краще, якщо рекомендації про країни, в які небезпечно літати, надійдуть від офіційних властей, додав Вахаєв.
 
Нагадаємо, такі заходи вживаються через авіакатастрофу Airbus A321 авіакомпанії «Когалимавіа», що зазнав аварії на Синайському півострові в Єгипті 31 жовтня під час польоту з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. На борту знаходилося 217 пасажирів (більшість з них - жителі Санкт-Петербурга) і сім членів екіпажу. Всі вони загинули.

Читайте також: Російські туроператори потерпають від шалених збитків через заборону польотів до Єгипту