Світ
9 листопада 2015
Медведєв закликав забути про швидке повернення росіян до Єгипту
Відновлення польотів з РФ до Єгипту в найближчому майбутньому не планується.
news-image

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв заявив на нараді 9 листопада, що польоти з Росії до Єгипту найближчим часом не відновляться. За його словами, для забезпечення безпеки туристів потрібен час, повідомляють російські ЗМІ, передає «Є!».

«Не потрібно вдаватися до ілюзій, це не буде короткий період і, цілком ймовірно, крім повернення наших громадян, для того щоб забезпечити безпеку для відпочинку в Єгипті, буде потрібен час», - заявив Медведєв.

Прем'єр-міністр також зазначив, що за останні дні з Єгипту були вивезені 25 тис. російських туристів. Медведєв додав, що припинення авіасполучення з Єгиптом необхідно «для того, щоб остаточно з'ясувати причини аварії аеробуса А321». За словами прем'єр-міністра, на момент прийняття рішення про припинення польотів на єгипетських курортах залишалися 80 тис. російських громадян.

Крім того, як зазначив очільник російського уряду, пропозиції щодо підтримки російських туроператорів, які постраждали через заборону польотів до Єгипту, будуть підготовлені після оцінки завданих ним збитків. Він додав, що напередодні дав доручення розробити програму підтримки турбізнесу.

«Потрібно буде остаточно оцінити завдані збитки й вже на основі цього підготувати пропозиції», - сказав Медведєв.

Як повідомлялося раніше, у минулу п'ятницю Росія припинила всі рейси до Єгипту з міркувань безпеки після катастрофи російського лайнера A321 на Синайському півострові.