Україна
9 листопада 2015
В МЗС звернулися до українців, які планують відпочинок у Єгипті
У відомстві надали телефони Посольства України в Єгипті.
news-image

Міністерство закордонних справ України закликає співвітчизників не вирушати до Єгипту без нагальної необхідності, оскільки ситуація в країні зараз вкрай невизначена. Про це УНІАН повідомили у Департаменті політики та комунікацій МЗС, передає «Є!».

МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити подорож до Єгипту, врахувати невизначеність ситуації з безпекою в цій країні до завершення розслідування причин катастрофи російського літака та стабілізації ситуації, - наголошують у відомстві.


Українцям, які зараз перебувають на відпочинку у Єгипті, в МЗС радять бути пильними й не полишати місць загального відпочинку. Повідомляється зокрема, що туристам слід знаходитись у місцях, які перебувають під державної охороною туристичної поліції. У разі необхідності виїзду, варто попередити адміністрацію готелю, рідних та представників туроператора.

У МЗС зазначають, що у разі, якщо ситуація у країні загостриться, туристам необхідно чітко виконувати накази посадових та представницьких осіб. Документи варто тримати у легкодоступних місцях, щоб швидко була можливість евакуюватись або здійснити виїзд.

У відомстві наголосили, що за умови потрапляння в надзвичайну ситуацію громадянам України необхідно якнайшвидше повідомити про це на «гарячу лінію» Посольства України в Єгипті (+201000039648) або МЗС (+380442381657).