Україна
10 листопада 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: Лукаш на волі, нові обов'язки копів та гепатит у Києві.
news-image

Генпрокуратура оскаржила домашній арешт Корбана.

ГПУ вимагає Корбана заарештувати.

Генеральна прокуратура не згодна з тим, що для Геннадія Корбана запобіжним заходом вибрали домашній арешт. Вже подана апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції від імені ГПУ.

У Генпрокуратурі вважають, що вибраний суддею запобіжний захід не зможе забезпечити належну процесуальну поведінку Корбана. Лідера "УКРОПу" звинувачують у вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, в тому числі організацію злочинної групи.

 

В МЗС звернулися до українців, які планують відпочинок у Єгипті.

У відомстві надали телефони Посольства України в Єгипті.

Міністерство закордонних справ України закликає співвітчизників не вирушати до Єгипту без нагальної необхідності, оскільки ситуація в країні зараз вкрай невизначена. Про це УНІАН повідомили у Департаменті політики та комунікацій МЗС.

МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити подорож до Єгипту, врахувати невизначеність ситуації з безпекою в цій країні до завершення розслідування причин катастрофи російського літака та стабілізації ситуації, - наголошують у відомстві.


Патрульних поліцейських "озброїли" мобільними терміналами.

Патрульних поліцейських "озброїли" мобільними банківськими терміналами.

З їх допомогою можна буде розрахуватися за скоєне адміністративне правопорушення прямо на місці його скоєння. У майбутньому можуть прийняти закон, за яким сплата штрафу на місці дасть змогу зменшити його наполовину. Після складання патрульним поліцейським протоколу про правопорушення він вводить в термінал його номер та суму штрафу. Документом, який підтвердить, що штраф сплачено, стане роздрукований терміналом чек.

 

Олену Лукаш відпустили на волю з електронним браслетом на руці.

Екс-міністр полишила будівлю Генеральної прокуратури.

Ув'язнена Олена Лукаш покинула Генеральну прокуратуру України. Колишнього міністра юстиції відпустили під домашній арешт з електронним браслетом на руці.

Зокрема повідомляється, що на 19:45 9 листопада Лукаш виконала усі вимоги Печерського суду Києва від 6 числа поточного місяця. Вона, за інформацією, здала слідчому свій закордонний та український паспорта.

 

Гепатит у столиці може поширюватися через водопровідну воду.

Столицею шириться гепатит А, який іще називають хворобою Боткіна. Це інфекція, яку легко можуть підчепити ті, хто забуває про елементарну гігієну й не часто миє руки. Протягом місяця занедужало 70 людей.

Переважно це діти в садках і школах.

"Наше завдання – провести якісну дезінфекцію і навчити дітей, людей правилам гігієни", - заявив головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

Щоб знешкодити вірус, санепідемстанція проводить знезараження – у класі, де навчались недужі, дезінфекційним розчином обприскують усе, чого могли торкатись хворі діти.