Спорт
10 листопада 2015
Російських легкоатлетів можуть погнати з усіх змагань
Рішення щодо відсторонення російських легкоатлетів від участі у змаганнях може бути прийняте в п'ятницю.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це заявив президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Себастьян Коу в ефірі BBC.

Раніше Коу заявив, що Всеросійська федерація легкої атлетики повинна до кінця тижня відповісти на доповідь незалежної комісії WADA, яку було опубліковано вчора. Комісія рекомендувала відомству Коу відсторонити російських легкоатлетів від участі у всіх змаганнях. Друга частина доповіді буде оприлюднена до кінця року - після завершення розслідування, яке координує Інтерпол.

Також комісія WADA рекомендувала позбавити ліцензії московську антидопінгову лабораторію і звільнити її директора Григорія Родченкова. У доповіді комісії йдеться, що її члени провели чисельні інтерв'ю та розглянули сотні документів, застосовували кібер-аналіз, вивчали профілі біологічного паспорта спортсмена, поведінку спортсменів і офіційних осіб і можливі порушення кодексу.

П'ятьох російських легкоатлетів і п'ятьох тренерів за причетність до порушення антидопінгових правил рекомендували дискваліфікувати довічно.

Нагадаємо, приводом для розслідування послужили повідомлення німецького каналу ARD і британської газети The Sunday Times, згідно з якими близько 80% російських медалістів великих турнірів з 2001 по 2012 роки. мали підозрілі допінг проби. 

Читайте також: У Києві розпочався суд на росіянами Александровим і Єрофєєвим