Наука та технології
10 листопада 2015
Через баг у Facebook можна знайти будь-якого власника телефону
Власника незнайомого телефонного номера тепер можна відшукати за допомогою соціальної мережі Facebook
news-image

Але за умови, якщо цей номер прив'язаний до його облікового запису навіть якщо він прихований налаштуваннями приватності, передає «Є!» з посиланням на "ИнфоРезист".

На цей баг звернули увагу користувачі соцмережі і хоча ця можливість не нова, на неї всерйоз звернули увагу лише нещодавно.

Познайомтеся тепер з новим способом перевірки дзвінка з будь-якого невідомого телефону. Просто вбийте номер у верхньому вікні пошуку, - написала письменник і ресторатор Іна Тундра.

За словами доцента факультету гуманітарних НДУ ВШЕ Олексія Глухова, він прив'язав свій номер після того, як про це його попросила сама соціальна мережа. З'явилися й інші скарги.

Я додав [телефон] заради бог знає якихось опцій аутентифікації (не без дещиці параної, звичайно), але передбачливо закрив його в профілі. Насолоджувався приватній життям, поки один добрий людина не ввів мій номер в пошуковий рядок зверху. Фейсбук видав мене з усіма потрохами, - обурився алексей Глухів, доцент факультету гуманітарних НДУ ВШЕ.


Багато користувачів вже спантеличувалися питанням видалення свого номера з соцмережі та прив'язкою електронної пошти на випадок втрати доступу. Однак деякі з них скаржилися, що одного разу «засвічений» номер неможливо використати в іншому обліковому записі.

Повністю уникнути «пробивання» за номером телефону можна тільки тоді, коли він буде відв'язано від аккаунта через настройки. Однак у цьому випадку людина не зможе ні ввійти за цим номером, ні отримати на нього повідомлення про скиданні пароля і коди доступу.

Читайте також: Які небезпеки приховує Facebook? (фото та відео)