Світ
10 листопада 2015
У Латвії хочуть заборонити паранджу
Схожі заборони діють у Франції та Бельгії.
news-image

У вівторок, 10 листопада, уряд Латвії на закритому засіданні схвалив доповідь про можливість введення заборони на носіння одягу, що закриває обличчя - наприклад, східного типу ("бурка", "паранджа" та інші варіації), передає «Є!» із посиланням на Delfi.
Згідно зі звітом Міністерства юстиції, дана норма може бути необхідна, виходячи з досвіду інших країн з представниками інших культур. Відзначається також, що Європейський суд з прав людини дійшов висновку, що держава має право заборонити людям закривати обличчя в громадських місцях, оскільки це створює певні ризики безпеки.

Таким чином, як постановив уряд, заборона такого роду може бути передбачена і в нормативних актах Латвії. Всі необхідні документи, а також поглиблене вивчення питання будуть підготовані до 1 березня 2016 за участю відразу трьох міністерств: МВС, МЗС та Мін'юсту Латвії.

Раніше Європейський суд з прав людини у Страсбурзі визнав законною діючу у Франції заборону на носіння паранджі. Французьке законодавство забороняє носити одяг або головні убори, що приховують обличчя, у тому числі паранджу і нікаб, поширені серед мусульманок. За порушення передбачений штраф у розмірі 150 євро.

Аналогічна заборона була прийнята в Бельгії.

Читайте також: Помер екс-канцлер Німеччини