Суспільство
11 листопада 2015
Фотограф Порошенка розказав про свою роботу всю правду
Михайло Палинчак розказав, як воно бути фотографом президента.
news-image

Один із фотографів президента Петра Порошенка Михайло Палинчак стверджує, що в нього розписаний кожен день, у тому числі і вихідні, іноді не залишається часу на сон, повідомляє «Є!»

"Ми можемо залишатися до другої години ночі на роботі, переночувати в адміністрації, якщо ранній виліт. Найпоказовіша історія трапилася з нами в дні домовленостей "Мінськ-2". Це був триденний марафон з перервою на сон в кілька годин і маршрутом Київ-Краматорськ-Київ-Мінськ-Брюссель-Київ", - розповів фотограф.


Палинчак стверджує, що цензура при відборі фотографій відсутня. Фотограф сам вирішує, які знімки відправляти на сайт президента та в інформаційні агентства.

"Завжди є завдання, які перед тобою ставлять колеги, редактор сайту і журналісти: зняти портрет, середній і загальний плани. Ти намагаєшся робити обов'язкові фотографії, а в час, що залишився, знімаєш те, що вважаєш за потрібне." - стверджує Михайло Палинчак.


Фотограф також розповів про найскладнішу зйомку, яка у нього була під час роботи з Порошенком. Вона відбулася на військовому аеродромі у Василькові під Києвом, де президент 27 грудня 2014 року зустрічав звільнених з полону українських військовослужбовців. Умови для зйомки були жахливі: непроглядна темрява, відсутність світла та змучені люди навкруги.