Суспільство
11 листопада 2015
Кримчан закликають купувати штучні ялинки на Новорічні свята
Чиновники півострова обіцяють, що завезуть новорічні ялинки з Ростовської області, але вони будуть недешеві.
news-image

Про це на прес-конференції в Сімферополі повідомив "голова Державного комітету з лісового і мисливського господарства" Республіки Крим Василь Чебанов.

Ми знайшли місця в Ростовській області, де здійснюватимуться рубки. Там можна буде провести заготівлю ялинок і привезти їх в Крим, - сказав "глава Держкомлісгоспу".

За словами Чебанова, купити кримську сосну до свята кримчани цього року не зможуть, тому що вона занесена до Червоної книги Росії.

Тому "глава Держкомлісгоспу" РК закликав кримчан не створювати ажіотажний попит і придбати до Нового року штучні ялинки.

У свою чергу "заступник голови Ради міністрів Криму" Микола Янакі запевнив, що ціна на ростовські ялинки буде прийнятною для кримчан, проте наразі вона невідома.

Він додав, що на сьогоднішній день уряд Криму домагається вилучення сосни кримської з переліку червонокнижних рослин Росії.

Ми це робимо не тому, що ми хочемо її вирубувати і надавати на Новий рік. Нам потрібно вести санітарні та прохідні рубки. Ви бачите, яка величезна кількість сосни зараз пропадає, у тому числі в Сімферополі. Щоб її спиляти, потрібно виключити її з Червоної книги. Робота вже пророблена. Думаю, на виході ми виключимо її з Червоної книги РФ, - уточнив Янакі.
Читайте також: До Києва доставлено головну ялинку країни