Резонанс
11 листопада 2015
Наливайченко розповів про підпільне "міліцейське кладовище" (ВІДЕО)
Зараз повинні поновитися всі кримінальні провадження щодо підпільного "міліцейського кладовища", яке було вказано Пукачем.
news-image

Про це під час інтерв'ю кореспонденту «Дозор ТV» після програми Шустер Live розповів голова ГО «Антікорупційній Рух», екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, пише «Є!».

Під час інтерв'ю Валентин Наливайченко згадав резонансну в період правління Кучми «справу Гонгадзе». Мова зайшла про перевертня в погонах Пукача, вкрай небезпечного на той момент міліцейського генерала. За словами Наливайченка, тоді було принципове питання - знайти його.

Ну як так, вся країна шукає, знайти не може. Знайшли молоді співробітники, треба віддати належне. І на затриманні, коли спрацювала одна з засекречених груп, головний підозрюваний тоді, а тепер уже засуджений колишній генерал міліції Пукач відразу сказав, так, він готовий, дозрів, перегорів сказати всю правду і не тільки про головну справу, де він підозрювався, в цьому жахливому вбивстві журналіста (Георгія Гонгадзе - прим.ред.), але й про інші злочини банди перевертнів у погонах, вбивствах на замовлення, в тому числі, від чого здригнеться вся Україна далі, - зробив сенсаційну заяву двічі екс-голова СБУ.

Як розповів Наливайченко, усі слова Пукача підтверджувалися розкопками, пошуками і результатами розслідування.

Зараз повинні поновитися всі кримінальні провадження щодо «міліцейського кладовища», яке було вказано Пукачем, вважає Наливайченко. Нагадаємо, на місці, де було заховано тіло загиблого журналіста Георгія Гонгадзе, а потім відрізана голова, співробітники СБУ знайшли останки ще сімнадцяти людей, які загинули насильницькою смертю.

На думку Наливайченка, суспільство має отримати відповідь на питання - останки чиїх людей там були знайдені. А для того щоб це здійснити, необхідно створити міжнародну групу прокурорів і слідчих, у яких є досвід у розслідуванні таких вбивств в інших державах.

Міжнародна група повинна бути створена, запрошені міжнародні шановні прокурори, експерти разом з новими молодими українськими слідчими. Для цього потрібно зробити тимчасові спеціальні дозволи у вигляді змін, за це має проголосувати Верховна Рада, що для розкриття ось цього конкретного злочину надається дозвіл міжнародної слідчої групі працювати на території України, працювати в тому числі і з доказами і дати їм допуск до державної таємниці, дати допуск до всіх експертним установам і тих експертиз, яких не вистачає, зробити в міжнародних лабораторіях. Потім ця група має подати результат розслідування знову в суд на повторне або взагалі на новий розгляд, - розповів колишній керівник СБУ.

 

Читайте також: Наливайченко стверджує, що докази російського сліду в розстрілі Майдану загубили у канцелярії ГПУ