Економіка та бізнес
11 листопада 2015
Тимошенко стверджує, що Яценюк вигадав ціну за газ по 500 доларів, насправді вона значно менше
За її словами, Україна отримує російський газ по 217 доларів.
news-image

За контрактом 2009 року Україна платить Росії всього 217 доларів за тисячу кубометрів газу, а зовсім не 500, як стверджує Арсеній Яценюк. Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в інтерв'ю каналу «112 Україна», передає «Є!».

Юлія Тимошенко зазначила, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після виборів змінив свою думку про газові контракти. 

Тут Арсеній Петрович говорив про поганий газовий російський контракт, але сьогодні російський газ за цим контрактом Україна отримує по 217 доларів за тисячу кубометрів, країні продають по 311 доларів. А з Європи ми газ отримуємо по 240-250 доларів за тисячу кубометрів. З Європою хороший контракт - 240-250 доларів, а з Росією контракт, який я підписала, поганий, бо там 217 доларів. Ніякої ціни в 500 доларів ніколи не існувало в житті, це була просто велика інформаційна брудна кампанія, яку створив Янукович, а зараз Яценюк підтримує цю брудну кампанію.

Я хочу запитати, якщо такий поганий був газовий контракт, чому Яценюк, коли я сиділа в тюрмі, очолив партію "Батьківщина" і пішов з нами на вибори, кажучи, що газові контракти європейські стандартні для всіх країн. Тоді, коли йому треба було йти на вибори і отримувати посаду прем'єр-міністра, "Батьківщина" була хорошою і я підписала правильний договір, а коли треба такою маячнею зараз закидати, то контракти погані, - заявила Тимошенко.

 
Як відомо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в контрактах на поставку російського газу, підписаних Тимошенко, ціна закладена на рівні 500 доларів.

Читайте також: Тимошенко заборонить своїй фракції голосувати