Події
11 листопада 2015
Український художник подасть до суду на російського політика за карикатуру
Український художник Юрій Журавель подасть до суду на члена комітету Ради Федерації з соціальної політики, голови Всеросійського громадського Руху «Матері Росії» Валентину Петренко.
news-image

Про це сам художник заявив російській «Газете.Ru», передає «Є!».

За його словами, російський політик використала його роботу, просто змінивши напис на картинці.

Вона не тільки використала мою карикатуру в соцмережі, надрукувала свої слова якісь. Це явний плагіат. Так що будемо подавати позов і відстоювати авторське право ... Я хочу пояснити, чому цей момент для мене принциповий: я не тільки художник, але і рок-виконавець. Ми в наших композиціях використовували старі радянські пісні й вашій державі платили за це грошики. Так що тепер ми хочемо, щоб і ви напружилися, - сказав художник.

Раніше повідомлялося, що Петренко представила карикатуру на співробітників французького сатиричного журналу Charlie Hebdo.

На малюнку, який показала Петренко, були зображені журналісти видання в котлі, що стоїть на вогні, а напис на карикатурі говорить: «Шарлі Ебдо - не люди: виродки. Пекло вітає Шарлі Ебдо».

При цьому користувачі соцмереж швидко виявили, що карикатура Петренко - не що інше, як картинка українського карикатуриста, який помістив у пекельний котел екс-президента Віктора Януковича і його адміністрацію.

Сама Петренко відкинула зв'язок з Майданом, відповідаючи на питання про авторство карикатури.

Таких зображень і авторів дуже багато... Авторів дуже багато в цьому світі. Котлів і пекла , - сказала Петренко, уточнивши, що є автором написів на карикатурі, а не самого малюнка.
Читайте також: Російський сенатор показала карикатуру на Charli Hebdо, яка є плагіатом на малюнок Майдану