Світ
12 листопада 2015
Шведський король співчуває біженцям, але розміщувати їх у своєму палаці поки відмовляється
За словами прес-секретара королівського двору Швеції, палац - це музей, робоче місце і туристична пам'ятка, і тому неактуальний для прийому біженців.
news-image

Прес-секретар королівського двору Швеції Маргарита Торгрен спростувала опубліковане в газеті Dagens Nyheter повідомлення про те, що королівська нерухомість, зокрема, стокгольмський палац може бути використаний для розміщення біженців, передає «Є!».

Багато говорили про стокгольмський палац, але це не актуально. Палац - це музей, робоче місце і туристична пам'ятка, і тому неактуальний (для прийому біженців - прім. ред.) Не обговорюється також використання й інших приміщень (з числа королівської нерухомості), - наводить її слова газета Expressen.
Питання біженців породжує багато креативних ідей, і це добре, тому що всі повинні допомагати його рішенню. Члени королівської сім'ї також беруть участь у цих зусиллях, надаючи свою підтримку за допомогою різних організацій, - зазначила прес-секретар.

При цьому Маргарета Торгрен особливо підкреслила, що нерухомість, яка знаходиться у користуванні королівської сім'ї, належить державі в особі Державного управління нерухомості (ГУН), а тому рішення про можливість надання королівських приміщень для прийому біженців належить саме цьому відомству.

Тим часом, один з директорів управління Юхан Сеттерберг в цілому позитивно поставився до можливості надання таких приміщень біженцям.

В цілому це хороша ідея - задіяти приміщення, які все одно не використовуються, - сказав він в інтерв'ю газеті "Дагенс нюхетер", додавши при цьому, що ініціатива повинна виходити від орендаря, в даному випадку - короля Швеції.
Читайте також: У Чехії іракські та сомалійські біженці оголосили голодування