Україна
12 листопада 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: Верховна Рада дозволила НАТО проводити навчання, Парасюка викликають у Генпрокуратуру та ситуація з кафе в Будинку профсоюзів.
news-image

Верховна Рада дозволила НАТО проводити в Україні навчання.

Початок навчань запланований на 16 листопада.

Верховна Рада дозволила присутність збройних сил інших держав на території України з метою їх участі в багатонаціональних навчаннях.  Законопроект, який це дозволяє, підтримали 238 депутатів. Війська США і НАТО проведуть у листопаді-грудні навчання в Україні загальним строком до 61 дня. Чисельність учасників навчань буде приблизно 5,3 тисячі. Розпочнуться навчання 16 листопада на Яворівському полігоні.

У "Батьківщині" стверджують, що Парасюка можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Ігор Луценко певен, що відповідне розпорядження дав Генпрокурор.

Генеральний прокурор Віктор Шокін наказав готувати документи, за якими буде притягнуто до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Володимира Парасюка. Про це у Facebook повідомив нардеп від партії "Батьківщина" Ігор Луценко.

"Тільки дізнався, що на нардепа-майданівців Володимира Парасюка Шокін розпорядився готувати подання про притягнення до кримінальної відповідальності", - написав Луценко.

Кличко прокоментував ситуацію з кафе L`Kafa.

Мер заявив, що ніяких дозволів на розміщення кафе у Будинку профспілок місто не давало.

Мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував скандальну ситуацію щодо розміщення у Будинку Профспілок на Майдані кафе L`Kafa.

"Щодо кафе, яке з’явилося в частині Будинку профспілок з боку Хрещатику. Оскільки приміщення не належить до комунальної власності столиці, а належить профспілкам, відповідно ніяких дозволів місто не давало. Разом з тим, зважаючи на символічність цієї будівлі, міська адміністрація звернулася до Державної архітектурно-будівельної інспекції України щодо правомірності проведення будівельних робіт та розміщення кафе в Будинку профспілок. Також ми скерували звернення до профспілок та правоохоронних органів, аби з’ясувати, хто і чим керуючись дозволив розмістити заклад ресторанного господарства в приміщенні Будинку профспілок. І, я вважаю, ці люди повинні бути притягнуті до відповідальності", - написав мер.


Стала відома причина катастрофи Су-25 під Запоріжжям.

Літак допустив зіткнення з високовольтною лінією електропередач.

Слідча група визначила, що причиною падіння Су-25 під Запоріжжям стало зіткнення з високовольтною лінією електропередач. Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний військовий прокурор України, заступник генпрокурора Анатолій Матіос.

"За попередньою версією слідчої групи військових прокурорів та інспекції по розслідуванню авіакатастроф МОУ, які розпочали роботу на місці трагедії, здійснюючи тренувальний політ на наднизькій висоті, літак допустив зіткнення з високовольтною лінією електропередач, внаслідок чого впав у районі с.Терновка Вольнянського району Запоріжськоі області, неподалік 255км автомобільної траси Харків-Сімферополь. Літак не був укомплектований боєкомплектом. Пілот загинув на місці", - повідомив Анатолій Матіос.


Керівництво компанії Airbus: Літак А321 був технічно справний.

Катастрофа з лайнером А321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" сталася не через літак.

Лайнер А321 "Когалимавіа", що зазнав аварії в Єгипті, був технічно справний і не міг стати причиною катастрофи, повідомив виданню у вівторок віце-президент Airbus по зв'язках зі ЗМІ Стефан Шаффрат на міжнародному авіасалоні Дубай Авіашоу-2015. У той же час він закликав дочекатися фінальних підсумків розслідування.

"На сьогоднішній день ми розуміємо, що літак був технічно справний, а значить катастрофа сталася не через літака, але, зрозуміло, потрібно дочекатися фінальних підсумків розслідування", - сказав Шаффрат.