Світ
13 листопада 2015
У Пентагоні звільнили головного радника через подружню зраду
Подружня зрада вважається у збройних силах США серйозною провиною і тягне за собою службове стягнення.
news-image

Міністр оборони США Ештон Картер звільнив від займаної посади свого головного військового радника генерал-лейтенанта Рона Льюїса, щодо якого розпочато службове розслідування, передає «Є!».

Як повідомив глава Пентагону, він прийняв таке рішення, коли дізнався, що його найближчий помічник "підозрюється в неналежній поведінці".
У чому полягає суть претензій до 50-річного генерала, Картер не пояснив. У короткій заяві для ЗМІ він зазначив лише, що "розраховує на дотримання максимально високих стандартів поведінки чоловіками і жінками, працюючими в міністерстві, особливо тими, хто займає вищі посади".
У той же час газета The Washington Post повідомила з посиланням на свої джерела у військових колах, що Льюїс звинувачується в "неналежних відносинах". Подружня зрада вважається у збройних силах США серйозною провиною і тягне за собою службове стягнення.
Як оголосив Картер, розслідуванням займається головний інспектор Пентагону, і "після цього міністерство Армії (сухопутних сил) прийме відповідне рішення". Мається на увазі, що за результатами розгляду буде винесено рішення про те, чи заслуговує Льюїс якогось покарання. Поки відносно генерала діє принцип презумпції невинності, і він продовжує залишатися на військовій службі.
Картер вже не один рік знайомий з Льюїсом, який брав участь у бойових операціях в Іраку та Афганістані. За інформацією американських ЗМІ, генерал вважався "правою рукою" міністра і супроводжував його під час усіх найважливіших заходів і зарубіжних поїздок, надаючи йому експертні оцінки безпосередньо з військових питань.

Читайте також: Ветеран Другої світової війни зустрів бойову подругу в інтернеті після 70 років розлуки