Світ
14 листопада 2015
Свідки теракту у Парижі розповідають, як терористи розстрілювали людей (відео)
Містянам ці події нагадали 11 вересня у США.
news-image

Журналіст видання Le Monde був поранений терористами у концертному залі "Батаклан", але встиг зафільмувати події й став їх свідком. Даніель Псенні повідомив своїм колегам про те, що насправді сталося, передає «Є!» з посиланням на Le Monde.

Журналіст мешкає поряд з концертним холом, тому встиг швидко прибути на місце події. Він вдома дивився фільм, через це постріли відразу не сприйняв за реальність.

"Я живу на другому поверсі, моя квартира знаходиться навпроти виходів з Bataclan ", - розповів він.

Журналіст зазначив, що коли зрозумів, що відбувається, то відразу згадав теракти 11 вересня у США.

"Всі утікали звідти. Я побачив людей на підлозі, кров. Я зрозумів, що там щось серйозне. Я запитав, що відбувається, але всі утікали на вулицю Амело. Одна жінка вчепилися за вікну на другому поверсі. У мене перед очима стали картинки 11 вересня", - розповів журналіст.

Даніель Псенні розповів, що швидко побіг униз, щоб відчинити людям двері аби вони могли сховатися. На вулиці він побачив тіла вже загиблих французів. У цей момент його теж поранили у руку.

"Я пам’ятаю, що відчув ніби петарда розірвалася у моїй руці, потім побачив кров. Я думаю, що стрілок стояв біля вікна Bataclan", - розповів журналіст.

Images de la fusillade au Bataclan lemondefr

Інший свідок теракту, який був всередині концерт-холу і слухав американську групу Eagles of Death Metal, розповів, що він відразу зрозумів, що щось не так.

"Я повернувся і побачив одного з атакуючих. Він був дуже молодий, близько 20 років з невеликою борідкою", - розповів він.

Поки стрілець перезаряджав зброю, свідку вдалося утекти, що й врятувало йому життя. Він розповідає, що люди падали, немов доміно. Терористи клали на підлогу всіх, хто намагався втекти й цинічно розстрілювали.

"Спочатку я подумав, що це частина шоу, піротехніка чи ще щось. Але коли я оглянувся і побачив його з штурмовою гвинтівкою і потім побачив полум’я зі зброї, зрозумів, що це все не жарт", - розповів свідок.