Світ
14 листопада 2015
"Народ Франції завжди буде відчувати запах смерті", - бойовики ІГІЛ
"Ісламська держава" погрожує французам продовженням терактів.
news-image

Бойовики терористичного угрупування ІГІЛ взяли на себе відповідальність за серію терактів 13 листопада в Парижі. За інформацією «Є!», в розпорядженні французьких ЗМІ опинився документ, в якому екстремісти пообіцяли: народ Франції завжди буде відчувати запах смерті.

"Вісім братів з поясами смертників і з пістолетами вчинили напад на заздалегідь обрані місця в самому серці Франції: стадіон «Стад де Франс», де проходив матч між командами Франції та Німеччини, на якому був присутній Франсуа Олланд, і «Батаклан», де зібралися сотні ідолопоклонників", - йдеться в заяві бойовиків.

"Франція і ті, хто пішов по їхній дорозі, зобов'язані знати, що вони залишаться ключовими цілями ІГІЛ, і запах смерті не покине їх носи. Напади були здійснені в помсту за образу нашого пророка. Світ йому, пишаємося ісламом у Франції та відважними мусульманами на землі халіфату", - повідомляється в документі.

За словами бойовиків, теракти в Парижі в ніч на 14 листопада - це тільки попередження, і радикали не зупиняться на досягнутому.

"Ця атака - тільки початок і попередження для тих, хто повинен поміркувати і зробити висновки", - пообіцяли екстремісти.